Waarom kiezen voor PostScript op uw grootformaat printer?
Als u een pdf document wilt printen die transparante lagen bevat, dan kunt u die alleen printen met PostScript; ook wel afgekort met ps of (ps). En hebt u voor een multifunctionele (MFP) printer gekozen, dan kunt u alleen een scan omzetten naar een pdf-document wanneer u de PostScript-applicatie hebt geïnstalleerd.

Wat is PostScript?
PostScript is een programmeertaal en een paginabeschrijvingstaal ontwikkeld door Adobe Systems in 1982. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het afdrukken van documenten en afbeeldingen, maar het kan ook worden gebruikt voor weergave op het scherm.

PostScript werkt door de lay-out en inhoud van een pagina te beschrijven in termen van vectorafbeeldingen en tekst. Het gebruikt wiskundige formules om vormen en kleuren te definiëren en het kan complexe paginalay-outs met meerdere lagen en transparantie-effecten aan.

Een van de belangrijkste kenmerken van PostScript is de mogelijkheid om afbeeldingen en illustraties te schalen zonder kwaliteitsverlies. Dit komt omdat PostScript de pagina beschrijft in termen van wiskundige formules in plaats van op pixels gebaseerde afbeeldingen.

PostScript-bestanden worden meestal gemaakt door toepassingen zoals Adobe Illustrator en kunnen worden afgedrukt op PostScript-compatibele printers of worden geconverteerd naar andere formaten zoals PDF voor weergave op het scherm.

Hebt u vragen of dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!