window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-106761172-6');
FAQ2023-05-03T13:11:17+02:00
Waar is een reinigingscontainer voor nodig?2023-05-03T15:16:50+02:00

Een reinigingscontainer in grootformaatprinters dient als reservoir voor afvalinkt en reinigingsoplossing die tijdens de onderhouds- en reinigingscycli van de printer worden geproduceerd. Grootformaatprinters gebruiken verschillende soorten inkt en printkoptechnologieën, die regelmatig moeten worden gereinigd om de afdrukkwaliteit te behouden en verstopping te voorkomen.

Tijdens het reinigingsproces worden de printkoppen van de printer gespoeld met een reinigingsoplossing om eventueel achtergebleven inkt of vuil te verwijderen. De afvalinkt en reinigingsoplossing worden vervolgens opgevangen in de reinigingscontainer, die is ontworpen om een ​​grote hoeveelheid vloeistof te bevatten.

De reinigingscontainer heeft meestal een sensor die detecteert wanneer deze vol is en de gebruiker waarschuwt om deze te vervangen of te legen. De afvalinkt en reinigingsoplossing kunnen worden weggegooid volgens de plaatselijke voorschriften of indien mogelijk worden gerecycled.

Over het algemeen is de functie van de reinigingscontainer het verzamelen en opslaan van afvalinkt en reinigingsoplossing die tijdens de onderhouds- en reinigingscycli van de printer worden gegenereerd, om te voorkomen dat ze andere delen van de printer of het milieu verontreinigen.

Wat doet een maintenance cartridge?2023-05-03T15:11:45+02:00

Een maintenance cartridge (onderhoudscartridge) is een apparaat dat in printers wordt gebruikt om overtollige inkt en ander afvalmateriaal dat tijdens het afdrukproces wordt gegenereerd, op te vangen. Het is in wezen een afvalinktcontainer die is ontworpen om te voorkomen dat er inkt uit de printer morst en schade aan de interne componenten veroorzaakt.

Inkjetprinters gebruiken vloeibare inkt, die via kleine spuitmondjes in de printkop op het papier wordt gespoten. Tijdens het afdrukproces wordt een deel van deze inkt niet gebruikt en komt terecht in de onderhoudscartridge. Na verloop van tijd raakt de onderhoudscartridge vol met afvalinkt en moet deze worden vervangen.

Het vervangen van de onderhoudscassette helpt ervoor te zorgen dat de printer naar behoren blijft functioneren. Als de cartridge niet wordt vervangen wanneer deze vol is, kan er inkt uit de printer gaan lekken en vlekken of strepen op de afgedrukte pagina’s veroorzaken. Bovendien kan de afvalinkt zich in de printer ophopen en de printkop verstoppen, wat leidt tot een verminderde afdrukkwaliteit en mogelijk dure reparaties.

Wat doet een printhead?2023-05-03T14:33:55+02:00

De printkop is verantwoordelijk voor het gecontroleerd en nauwkeurig afleveren van inkt op het printoppervlak. Het bevat kleine spuitmondjes die inkt in een specifiek patroon op het afdrukoppervlak spuiten om de gewenste afbeelding of tekst te creëren.

De printkoptechnologie die wordt gebruikt in grootformaatprinters is in de loop der jaren aanzienlijk geëvolueerd, met verbeteringen in het ontwerp, de resolutie en de snelheid van de printkop. Moderne printkoppen kunnen afdrukken van hoge kwaliteit produceren met rijke kleuren en scherpe details, en kunnen verschillende soorten media en diktes aan.

De printkop is een van de meest kritieke onderdelen van een grootformaatprinter en kan de kwaliteit en snelheid van het afdrukproces aanzienlijk beïnvloeden. Goed onderhoud en reiniging van de printkop kan helpen zorgen voor consistente en betrouwbare prestaties.

Waarom PostScript (ps)?2023-05-03T13:51:54+02:00

Waarom kiezen voor PostScript op uw grootformaat printer?
Als u een pdf document wilt printen die transparante lagen bevat, dan kunt u die alleen printen met PostScript; ook wel afgekort met ps of (ps). En hebt u voor een multifunctionele (MFP) printer gekozen, dan kunt u alleen een scan omzetten naar een pdf-document wanneer u de PostScript-applicatie hebt geïnstalleerd.

Wat is PostScript?
PostScript is een programmeertaal en een paginabeschrijvingstaal ontwikkeld door Adobe Systems in 1982. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het afdrukken van documenten en afbeeldingen, maar het kan ook worden gebruikt voor weergave op het scherm.

PostScript werkt door de lay-out en inhoud van een pagina te beschrijven in termen van vectorafbeeldingen en tekst. Het gebruikt wiskundige formules om vormen en kleuren te definiëren en het kan complexe paginalay-outs met meerdere lagen en transparantie-effecten aan.

Een van de belangrijkste kenmerken van PostScript is de mogelijkheid om afbeeldingen en illustraties te schalen zonder kwaliteitsverlies. Dit komt omdat PostScript de pagina beschrijft in termen van wiskundige formules in plaats van op pixels gebaseerde afbeeldingen.

PostScript-bestanden worden meestal gemaakt door toepassingen zoals Adobe Illustrator en kunnen worden afgedrukt op PostScript-compatibele printers of worden geconverteerd naar andere formaten zoals PDF voor weergave op het scherm.

Hebt u vragen of dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Titel

Ga naar de bovenkant