Sommige printers zijn een gemakkelijk doelwit voor hackers. Hoe zit dat met die van jou?

De apparatuur die je gebruikt voor je dagelijkse bedrijfsvoering kunnen jouw netwerk kwetsbaar maken. En soms lijken kosten om je netwerk te beschermen uit proportie. Maar áls er iets aan de hand is, denken we vaak bij onszelf: had ik het maar gedaan. Zo is investeren in goede ICT-beheer gewoon cruciaal voor jouw bedrijf. Afijn, je bent hier natuurlijk niet gekomen om je de les te laten lezen en dat zijn we zeker niet van plan. We willen je bewust maken van jouw online omgeving en het onderhoud dat hiervoor nodig is. Want met de komst van jouw printer, die aangestuurd wordt door een computer, ontstaat er verbinding tussen verschillende systemen. Die verbinding noemen we ook wel Het Internet van Dingen (The Internet of Things).

Tot het Internet van Dingen behoren alle apparaten die via internetverbindingen met andere apparaten of systemen contact maken. Het representeert de technologie waarin het internet niet alleen door mensen wordt gebruikt, maar ook door de apparaten zelf, zonder menselijke inmenging1. Als je jouw Internet van Dingen niet goed inricht en onderhoudt, dan kan jouw omgeving kwetsbaar worden voor kwaadwillenden.

Binnen je online scan- en printomgevingen kunnen kritieke openingen ontstaan. Als je de zwakke plekken begrijpt, kan je de risico’s makkelijk verkleinen. HP heeft al heel lang bewezen dè specialist te zijn in het beveiligen van grootformaat printapparatuur. Ja, ook andere grote merken maken hiervan gebruik. En dat maakt deze bescherming zo waardevol.

HP de veiligste grootformaat printer

1 Bron: Wikipedia.

AANVALLEN DETECTEREN EN VOORKOMEN

Firewalls alleen zijn niet bestand tegen aanvallen van professionele hackers. Lees meer over kwetsbaarheden binnen jouw printerpark en neem actie op elk zwak punt.

HP Beveiligingsroute NL
HP 4 stappen beveiligingscheck NL

‘S WERELDS VEILIGSTE GROOTFORMAAT PRINTERS EN PLOTTERS

Ontdek de ingebouwde functies en add-on oplossingen van HP grootformaat printers

HP PageWide XL 3920 MFP 2 laden

HP PageWide XL 3920

HP PageWide XL 4200 2 laden

HP PageWide XL 4200

HP PageWide XL 5200 2 laden

HP PageWide XL 5200

HP PageWide XL 8200 2 laden

HP PageWide XL 8200

Cijfers over beveiliging

Lees meer over printerbeveiliging in het onderzoeksrapport dat Spiceworks maakte in opdracht van HP.

Overigens Engelstalig.